Зеленський прибув у Грецію

Понеділок, 21 серпня 2023, 18:11

Президент України Володимир Зеленський увечері 21 серпня прибув до Греції з офіційним візитом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомили в офіційному Telegram президента. 

"Продовжуємо візитом у Грецію. Вже прибули. Зустріч із президенткою Катеріною Сакелларопулу, ґрунтовні переговори з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом і грецькою делегацією", – зазначив Зеленський.

За його словами, обговорювати планують "все, що можемо зробити разом для захисту життя людей і свободи в нашому спільному європейському домі".

Президент візьме участь у саміті Україна- Балкани, де на зустрічі з лідерами говоритиме про європейську та євроатлантичну інтеграцію, оборонну співпрацю та безпеку.

Крім того, плануються окремі переговори щодо двосторонніх питань, а також зустріч із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Грецьке Protothema пише, що о 18:10 починається зустріч Зеленського з прем'єром Кіріакосом Міцотакісом у палаці Максімос – офіційній резиденції прем'єра, після зустрічі плануються заяви для преси. 

Зустріч з президенткою Греції запланована на 19:50.

Після того Зеленський буде серед гостей неформальної вечері, на якій очікують лідерів країн Західних Балкан та президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн.

Нагадаємо, перед цим Зеленський був у столицях Нідерландів та Данії, під час цих візитів оголосили про рішення Амстердама і Копенгагена передати Україні винищувачі F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: