Тбілісі обурилось Мєдвєдєву, якому примарилось приєднання до РФ окупованої Грузії

Середа, 23 серпня 2023, 20:37

Міністерство закордонних справ Грузії відреагувало на слова російського експрезидента Дмитрія Мєдвєдєва, який вирішив заговорити про приєднання до Росії окупованих грузинських територій – Абхазії та Цхінвалі.

Про це з посиланням на заяву грузинського МЗС пише портал Interpressnews, повідомляє "Європейська правда".

Грузія закликала Росію "поважати основоположні принципи і норми міжнародного права та виконувати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року".

"У 15-ту річницю серпневої війни 2008 року заява заступника секретаря Ради безпеки РФ є продовженням політики окупації Російською Федерацією грузинських територій та черговою спробою порушити суверенітет і територіальну цілісність Грузії", – йдеться в заяві.

Грузія повернула двох громадян, викрадених військовими РФ біля окупованих територій

Там підкреслили, що Тбілісі "твердо дотримується політики мирного врегулювання конфлікту" для забезпечення деокупації територій Грузії та "примирення й мирного співіснування між населенням, розділеним в результаті війни".

У статті в російській пропагандистській помийці "Аргументи й факти", опублікованій 23 серпня, Дмитрій Мєдвєдєв, за чийого президентства російські війська вторглись у Грузію у 2008 році, виступив проти вступу Грузії в НАТО.

"Ми, як і раніше, готові вирішувати проблеми за столом переговорів у дусі Статуту ООН. Але якщо у нашої стурбованості виникнуть реальні обриси – зволікати не станемо. В Абхазії і Південній Осетії (правильна назва Цхінвалі. – Ред.) ідея приєднання до Росії, як і раніше, популярна. І цілком може бути реалізована, якщо на те виникнуть вагомі причини", – мовив Мєдвєдєв.

Росія ввела свої війська на територію Грузії 7 серпня 2008 року. За підсумками війни Грузія втратила контроль над Абхазією та "Південною Осетією". 26 серпня 2008 року Росія визнала "незалежність" регіонів.

Читайте також: Незавершена війна: як Грузія шукає винного у поразці 2008 року та йде назустріч країні-окупанту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: