Зеленський поговорив з Дудою: подякував Польщі за підтримку

Четвер, 24 серпня 2023, 20:33

Президент України Володимир Зеленський розповів, що ввечері у День незалежності провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський зазначив, що йому завжди приємні розмови з польським президентом, та подякував Дуді за вітання з Днем незалежності. 

"У 1991 році Польща визнала нашу незалежність одразу після референдуму. Вона була лідером тоді й залишається лідером зараз. Я щиро вдячний польському народу за всю підтримку", – зазначив він.

Анджей Дуда ще не розповідав про розмову.

За кілька годин до цього він опублікував заяву до Дня незалежності України, наголосивши, що зараз це свято вкрай символічне.

"Російська агресія – це випробування для демократичних країн вільного світу. Якщо вони допоможуть Україні захиститися і зберегти незалежність, свобода і міжнародне право візьмуть гору. Якщо Україна впаде у темінь російської окупації, переможе насильство і зло. Польща завжди була на боці свободи і незалежності. Польща – на боці вільної і незалежної України", – заявив Дуда. 

"Дружба і братство": Нацбанки України та Польщі випустять монети до Дня Незалежності

Нагадаємо, 23 серпня польський президент дистанційно брав участь у саміті Кримської платформи. У своєму виступі він підкреслив, що від того, чи зможе Росія за результатами війни "закріпити" за собою Крим, залежить збереження всього світового порядку

Президент Литви був на саміті особисто, а на День незалежності звернувся до українців повністю українською мовою на Софіївській площі у Києві. 

Читайте також: Не тільки вибори, не тільки зерно. Як Україні та Польщі уникнути масштабної кризи у відносинах,

а також: Польща обирає конфлікт: чому зіпсувалися відносини з нашим ключовим союзником

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: