ЗМІ: Зеленський поїде у США й зустрінеться з Байденом у Білому домі

Четвер, 14 вересня 2023, 21:42

Американське видання NBC News у четвер повідомило, що президент Володимир Зеленський приїде до США для участі в тижні високого рівня Генеральної асамблеї ООН та зустрінеться з Джо Байденом.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Співрозмовник NBC News в українській владі уточнив, що візит Зеленського запланований на наступний тиждень – саме тоді, коли в Генасамблеї ООН виступатимуть лідери держав. Офіційно Україна це не підтверджувала.

В ООН "майже підтверджують" приїзд Зеленського в Нью-Йорк у вересні

Телеканал Sky News із посиланням на неназваного американського посадовця пише, що президенти України та США проведуть зустріч у Білому домі.

Нагадаємо, що Зеленський відвідував Сполучені Штати в грудні 2022 року, що стало його першим закордонним візитом із початку повномасштабного вторгнення Росії. А з Байденом український президент востаннє зустрічався в липні в межах Вільнюського саміту НАТО.

Раніше джерела агентства Bloomberg повідомляли, що президент України Володимир Зеленський може приїхати до Нью-Йорка у вересні для участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

За даними ЗМІ, під час заходів Зеленський може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, покликаний завершити повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"ЄвроПравда" раніше публікувала текст "формули миру" Зеленського з 10 пунктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: