Україна й Польща підписали угоду про взаємне виконання покарань за рішенням судів

Вівторок, 19 вересня 2023, 19:27

Україна та Польща підписали договір про взаємне виконання покарань за рішенням національних судів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

19 вересня у Варшаві підписали протокол про внесення змін до Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах від 24 травня 1993 року.

Протокол доповнює новою главою чинний договір і створює механізм взаємодії компетентних органів Польщі і України при передачі виконання рішень, постановлених судами договірних сторін у зв’язку з вчиненням кримінальних або адміністративних правопорушень, щодо покарань та заходів, не пов’язаних з позбавленням волі (штраф, громадські або виправні роботи, позбавлення права, конфіскація).

"Для України це перший договір, що регулює міжнародне співробітництво з метою виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, призначених судами за вчинення кримінальних або адміністративних правопорушень",  — зазначила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, яка поставила підпис від імені України.

У Мін’юсті зазначили, що це актуальне рішення, оскільки нерідко покарання і стягнення, призначені судом стосовно іноземців, які проживають за кордоном, залишаються невиконаними, а у Польщі з початком повномасштабної війни стало ще більше українців.

Читайте також: Рік роботи над домашнім завданням: що у сфері євроінтеграції зробив Мін'юст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: