Дрон РФ атакував шведських журналістів на Запоріжжі, їхнє авто знищено вщент

фото
Середа, 20 вересня 2023, 14:02

Команда шведського телеканалу TV4, що працює в Україні, зазнала атаки російського ударного безпілотника у Запорізькій області. 

Про це повідомив сайт телеканалу, пише "Європейська правда".

Унаслідок атаки репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек не постраждали.

Атака відбулася на Запоріжжі у вівторок об 11.30 ранку, коли Фредрікссон і Здольсек вийшли зі свого автомобіля.

"Цього разу нам пощастило. Російський ударний безпілотник врізався прямо в задні двері нашого авто, на щастя, в машині нікого не було", – розповів Фредрікссон.

Внаслідок атаки український продюсер Олександр Павлов отримав легкі поранення, а також постраждали двоє українських поліцейських, які супроводжували команду TV4. 

Під час нападу було повністю знищено автомобіль представників преси та знімальне обладнання.

За повідомленням, співробітники TV4 планували записати сюжет про український контрнаступ. Поїздка в цей район була спланована і організована місцевим управлінням поліції.

Команда TV4 пройшла кілька навчальних курсів з безпеки. Фредрікссон понад тридцять років висвітлює події з гарячих точок.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон назвав інцидент "абсолютно жахливим".

"Це підкреслює, що війна постійно зачіпає людей, які є абсолютно цивільними, і які перебувають там з інших причин. Я припускаю, що буде дуже ретельно розслідувано, що за цим стоїть", – сказав він, допустивши, що Росія домагається меншої присутності ЗМІ на місцях, аби журналісти якомога менше висвітлювали цю війну.

Нагадаємо, 35-річний американський відеожурналіст агенції AFP Ділан Коллінз у липні був поранений внаслідок атаки безпілотника під час репортажу про роботу українських артилеристів поблизу Бахмута.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: