Кулеба обговорив зі Столтенбергом підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні

фото
Четвер, 21 вересня 2023, 10:46

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Нью-Йорку з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це, як пише "Європейська правда", глава МЗС повідомив у Twitter.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства України, вони обговорили подальшу співпрацю України з Альянсом, результати міністерської зустрічі Ради Україна-НАТО та підготовку до Вашингтонського саміту 2024 року.

Раніше Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій звернувся до країн Північноатлантичного альянсу із закликом запросити Україну в НАТО під час Вашингтонського саміту.

Як відомо, за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі влітку 2023 року лідери Альянсу погодились вилучити вимогу про План дій щодо членства на шляху України до Альянсу. Водночас союзники дали зрозуміти, що запросять Україну приєднатися до НАТО, "коли будуть досягнуті умови".

Крім того, було започатковано Раду Україна-НАТО. Окрім першого засідання на полях саміту, її також скликали на прохання Києва після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи. 

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україна буде готова до членства в ЄС за 2 роки, а до вступу в НАТО – навіть раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: