Варшава назвала "втручанням у внутрішні справи і вибори" слова Шольца про візовий скандал

Понеділок, 25 вересня 2023, 08:00

Офіційна Варшава обурилася заявами канцлера Німеччини Олафа Шольца, у яких він висловив очікування, що Польща належно відреагує на візовий скандал, та сказав про потребу додаткового контролю за міграцією. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що слова німецького канцлера "порушують принципи суверенної рівності країн".

"Компетенції канцлера Німеччини явно не стосуються розгляду справи у Польщі. Заяви з цього приводу вказують на наміри втручання у внутрішні справи польської держави і виборчу кампанію у Польщі. В ім’я наших добрих двосторонніх відносин, закликаю канцлера Німеччини поважати суверенітет Польщі та утриматися від заяв, що шкодять нашим відносинам", – заявив глава МЗС. 

Шольц під час одного з останніх публічних виступів на події його партії у Нюрнберзі закликав до більшого контролю за міграцією, тому що кількість біженців, які прибувають до Німеччини, стрімко зростає.  

У цьому контексті він згадав польський візовий скандал та зазначив, що прибулі до Польщі шукачі притулку мають реєструватися там, а не прямувати до Німеччини.   

За даними ЗМІ, на тлі візового скандалу у Польщі Німеччина викликала польського посла.

Детальніше про візовий скандал у Польщі читайте у статті: "Чорний лебідь" для польської влади: як візова афера може змінити результати виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: