Розвідка Британії: Росія напаковує шкільну програму розділами про "СВО" і військовий вишкіл

Середа, 6 вересня 2023, 09:23

У навчальну програму російських школярів додали нові розділи, пов’язані з воєнною підготовкою, кремлівським баченням історії та пропагандою про попередні роки російської агресії і "спецоперацію" проти України. 

Як повідомляє "Європейська правда", цьому питанню присвятила свій черговий огляд про війну розвідка Міністерства оборони Британії. 

Аналітики зауважили, що цьогоріч російські школярі почали навчальний рік з оновленою програмою, де є більше елементів воєнної підготовки та багато інформації про так звану "СВО". Президент РФ Владімір Путін особисто проводив урок для 30 учнів у перший день семестру. 

Російський парламент затвердив змінену навчальну програму ще минулого року. 

Екзамен з історії тепер включає "возз’єднання Криму з Росією" і "спеціальну військову операцію" проти України. 

У предмет "Основи безпеки життєдіяльності" для старших класів включили розділ про базову військову підготовку, де розповідають про основи роботи з автоматом Калашникова, ручними гранатами, безпілотниками та першою допомогою у тактичних умовах.  

"У гості до учнів можуть запрошувати ветеранів, які воювали в Україні", – додають аналітики, кажучи про учасників російської загарбницької війни.

"Оновлена програма має три мети: нав’язати учням кремлівське обґрунтування "СВО", прищепити бойовий дух і скоротити терміни для їхньої подальшої мобілізації та залучення на полі бою. Включення розділу про безпілотники вказує, що їхня роль на полі бою зростає, і що росіяни напряму вчаться з досвіду використання цих систем", – зазначає розвідка. 

У попередньому огляді розвідка Британії прокоментувала російські "вибори" в окупованих частинах України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: