Зеленський: Зменшення допомоги Україні несе ризик Третьої світової

Середа, 11 жовтня 2023, 15:14

Президент Володимир Зеленський вважає потенційне зменшення допомоги для України ризиком для світу опинитись на порозі Третьої світової війни.

Про це Зеленський сказав на брифінгу з прем’єром Бельгії в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Чи боюсь я, що впаде підтримка? Є такі ризики. Але це ризик не тільки для України… Якщо не допомагати Україні, Росія набереться сил. За якийсь час – рік, два, три - (якщо) не закінчиться війна тоді, у нас не буде потужності, і вона (Росія) повернеться для того, щоб знищити всю Україну і піти далі. А далі будуть уже країни Євросоюзу та НАТО", – сказав президент.

Далі він торкнувся напруженої ситуації у світі, зазначивши, що це вигідно Росії для того, аби міжнародна допомога для України зменшувалась.

"Я думаю, що те, що відбувається у світі, невипадкове. Сьогодні вони зацікавлені, щоб допомога Україні зменшувалась, і йдуть на різні речі, навіть на трагічні речі, навіть на інших континентах, в інших частинах світу для того, щоб була зменшена увага для України, допомога для України", – зазначив президент. 

Якщо підтримка України зменшиться, це може загрожувати світу великою війною, вважає президент.

"Тому зменшувати (допомогу) – це ризик для всіх… Далі наші спільні ризики – чи залишиться об’єднаною Європа, об’єднаним Євросоюз, чи залишиться потужний союз НАТО, чи не розгориться Третя світова війна", – сказав він.

"Тому найдешевший варіант для всіх – це зупинити Росію у нас, закінчити війну у нас, вивести їх з нашої території. Тоді, я впевнений, не буде великої війни як у Європі, так і в світі", – наголосив Зеленський.

Він також сказав, що отримав запевнення від союзників під час засідання у форматі "Рамштайн" в середу, що підтримка України продовжиться попри складну ситуацію в Ізраїлі.

Згідно із повідомленням Офісу президента України, глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Володимиром Зеленським у Брюсселі в середу запевнив його у тому, що США продовжать безперервно давати Україні озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: