Керівна партія Грузії не підтримала у ПАРЄ резолюцію про визнання Росії диктатурою

Субота, 14 жовтня 2023, 16:26

Керівна партія Грузії не голосувала у Парламентській асамблеї Ради Європи за резолюцію, де Росію визнають диктатурою і закликають не визнавати Путіна легітимним президентом після завершення його поточної каденції. 

Про це повідомляє "Ехо Кавказу", пише "Європейська правда".

За дану резолюцію у ПАРЄ проголосувала лише представниця опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. Члени "Грузинської мрії" не брали учатсті у голосуванні.

Очільник делегації "Мрії" у ПАРЄ Іраклій Чіковані у коментарі ЗМІ заявив, що частина представників партії влади перебувають у Польщі як спостерігачі на парламентських виборах, що пройдуть 15 жовтня, а у нього самого були "інші справи", та що у попередні роки грузинські депутати також у різному складі були присутні на голосуваннях у ПАРЄ.

Чіковані додав, що для Грузії є сенс щось обговорювати з Росією чи щодо неї "лише через одну задачу – відновлення нашої територіальної цілісності і становище наших громадян на окупованих територіях". 

На запитання журналістів про те, чи він сам погоджується, що Росія стала диктатурою, Чіковані сказазав, що у РФ "є проблеми, пов’язані з повноцінною дією демократії". 

Перед цим навесні 2023 року представники грузинської делегації у ПАРЄ не голосували за резолюцію щодо викрадення Росією українських дітей.  

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи закликала держави-члени Ради визнати Владіміра Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголосила Росію диктатурою.

Також ПАРЄ проголосувала за визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: