Держави ЄС, що межують з Росією, узгодили виконання санкцій проти Москви

Понеділок, 23 жовтня 2023, 18:59

Представники міністерств закордонних справ та митних органів прикордонних держав Європейського Союзу в понеділок провели у Вільнюсі другу зустріч, присвячену узгодженому впровадженню санкцій проти Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Міністерство закордонних справ Литви.

Учасники зустрічі з Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Норвегії та Польщі, а також Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (OLAF), обговорили схеми й маршрути обходу Росією санкцій і співпраці для їхній протидії.

Вони також звернули увагу на необхідність подальшого тиску на Росію та її союзників – Білорусь та Іран і розробку скоординованих регіональних дій, спрямованих на усунення будь-яких розбіжностей у правозастосуванні та імплементації санкцій.

Учасники зустрічі у Вільнюсі домовилися вжити "конкретних заходів, спрямованих на посилення єдиного підходу до імплементації санкцій", а також працювати над посиленням однакового застосування митного контролю з РФ.

Нагадаємо, перша зустріч шести прикордонних держав-членів ЄС, що межують із Росією, відбулась наприкінці травня.

Тоді вони домовилися координувати прикордонний контроль, аби не допустити подальшого ухиляння від санкцій і незаконного ввезення заборонених товарів на російську територію.

Як повідомлялось, Вільнюс просить Євросоюз про санкції через те, що через Литву в Росію постачають вино.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: