Польща побудує вантажний термінал, який використовуватимуть як пункт пропуску з Україною

Середа, 25 жовтня 2023, 16:51

Польща реалізує проєкт великого вантажного термінала в районі населеного пункту Гребенне, який використовуватимуть як пункт пропуску спільно з Україною.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук, повідомляє "Європейська правда".

"Є ще один презентований ними проєкт – перший спільний вантажний термінал, розташований на кількох гектарах у районі населеного пункту Гребенне, неподалік пункту пропуску "Рава-Руська-Гребенне". Проєктна спроможність термінала як ПП буде вчетверо вищою за ту, яка діє зараз на ПП "Рава-Руська-Гребенне", що становить 600 транспортних засобів за зміну", – сказав Матвійчук.

У результаті реалізації проєкту навантажені транспортні засоби з пункту пропуску "Рава-Руська-Гребенне" будуть перенаправлені на нього. При цьому вказаний пункт пропуску стане виключно пасажирським.

Профінансувати проєкт будівництва дороги може Європейський банк реконструкції та розвитку, надавши кредит, додав він.

Нагадаємо, у серпні прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що Україна планує створити ще дев’ять пунктів пропуску на кордоні з країнами, що входять до Європейського Союзу.

Також Україна долучилась до програми ЄС із розбудови інфраструктури у кількох сферах, щоб покращувати сполучення України з її сусідами з ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: