Польські прикордонники затримали двох українців за перевезення нелегалів

Понеділок, 30 жовтня 2023, 10:34

Прикордонна служба Польщі повідомила про затримання двох громадян України і громадянина Росії за підозрою у сприянні перевезенню нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними польських прикордонників, 29 жовтня до Польщі незаконно потрапити намагалися 94 особи, в тому числі громадяни Сирії, Сомалі і Ємену.

В одному з пунктів пропуску група мігрантів незаконно перетнула річку Пшевлока, в іншому – група з близько 20 осіб закидала польські патрулі камінням.

Реклама:

"Трьох осіб затримано за пособництво – двох громадян України та громадянина Росії", – йдеться у повідомленні прикордонної служби Польщі у Twitter (X).

Нагадаємо, урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин повідомив, що білоруський пропагандистський апарат активізував агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі.

За словами Жарина, пропагандистські дії доповнюють операцію з дестабілізації кордону Польщі за допомогою штучно стимульованого міграційного тиску.

Повідомлялося також, що польські прикордонники дедалі частіше затримують при спробі перетнути кордон нелегальних мігрантів, які мають російські візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: