Зеленський на першій зустрічі з Пашиняном обговорив ситуацію на Південному Кавказі

Фото
Четвер, 5 жовтня 2023, 16:02

Президент України Володимир Зеленський провів першу зустріч з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, що відбулася на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді.

Як повідомляє "Європейська правда", про це український лідер повідомив у Twitter (X).

За його словами, вони обговорили безпекову ситуацію на Південному Кавказі. Зеленський наголосив, що Київ зацікавлений у стабільності регіону та дружніх відносинах із його країнами.

"Ми також обговорили нашу двосторонню співпрацю й міжрегіональні економічні проєкти", – додав президент України.

Нагадаємо, на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді планувалися переговори лідерів Вірменії та Азербайджану, але президент Азербайджану Ільхам Алієв скасував участь. Також на саміт у Гранаді не поїхав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пояснивши це зайнятістю.

Неофіційно повідомляли, що нібито причиною відмови Алієва стало небажання західних партнерів долучити Анкару до переговорного формату, а також реакція Франції на операцію Азербайджану у Нагірному Карабаху. 

Вірменський прем’єр Нікол Пашинян зазначив, що до новини про відмову Алієва їхати в Іспанію Єреван оцінював як "дуже ймовірний" шанс на підписання мирної угоди між країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: