Новий глава МЗС Польщі одну з перших розмов на посаді провів з українським колегою

Середа, 13 грудня 2023, 20:22

Новий глава МЗС Польщі Радослав Сікорський у перший день на посаді провів телефонну розмову з українським колегою Дмитром Кулебою.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у Twitter (X) МЗС Польщі.

"Міністр запевнив, що наші народи завжди стоятимуть пліч-о-пліч у боротьбі за свободу, підтримав європейські прагнення України та висловив сподівання на позитивне рішення Європейської Ради щодо початку переговорів (про вступ до ЄС. – Ред.)", – йдеться у повідомленні.

Дмитро Кулеба також розповів про розмову з новим очільником МЗС Польщі.

"Я розмовляв із Радославом Сікорським і привітав його з призначенням. Міністр Сікорський підтвердив свою прихильність подальшому зміцненню українсько-польських відносин, протидії російській агресії, інтеграції України в ЄС і НАТО, а також співпраці в інших глобальних справах", – написав Кулеба в Twitter (X).

Також очільник українського МЗС повідомив, що сторони обговорили майбутній саміт Європейського Союзу, і що Сікорський запевнив, що "Польща активно працюватиме на саміті, щоб забезпечити ухвалення необхідних рішень, включно з рішенням про відкриття переговорів щодо вступу України в ЄС".

"Міністр Сікорський також прийняв моє запрошення відвідати Україну", – зазначив Кулеба.

Окрім Кулеби, Сікорський у перший день роботи на посаді також провів телефонні розмови з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсберсгісом, міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, главою МЗС Чехії Яном Ліпавським.

Уряд Дональда Туска у середу склав присягу у президентському палаці та офіційно розпочав роботу.

Польський прем'єр у Брюсселі заявив, що вже завтра може провести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Підтримка України, але без поступок: якою стане Польща за прем'єрства Дональда Туска.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: