Місцева влада не дозволила польським перевізникам почати новий протест на КПП у Дорогуську

Середа, 13 грудня 2023, 21:22

У Польщі війт гміни Дорогуськ відмовив транспортникам в організації нового протесту на під'їзній дорозі до кордону з Україною – блокада мала розпочатися в понеділок.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Протестуючі перевізники не згодні з ухваленим у понеділок рішенням війта Войцеха Сави відкликати дозвіл на проведення протесту.

Вони подали заявку на отримання дозволу на нову акцію протесту. Він мав би розпочатися наступного понеділка.

Реклама:

Новий протест мав виглядати точно так само, як і попередній.

Однак війт Дорогуська на це не погодився.

Перевізники оголосили, що подадуть скаргу до суду, а завтра подадуть нові заявки на проведення акцій протесту в кількох місцях.

Войцех Сава, відкликаючи дозвіл на акцію протесту перевізників на під'їзній дорозі до прикордонного переходу з Україною, послався на законодавчу передумову – загрозу майну у значних розмірах. Йдеться, зокрема, про фінансові втрати для підприємців.

"Протест вдарив не лише по водіях. Втрачають підприємці, робітники, інші соціальні групи, які залишилися без роботи – це переважає", заявив він

Після усного повідомлення рішення протестувальники залишили дорогу і розблокували рух. У них є сім днів, щоб оскаржити рішення війта.

Раніше повідомлялося, що з другої половини дня у середу проїзд на пункті пропуску між Україною та Польщею "Ягодин-Дорогуськ" відбувається повністю безперешкодно, польська сторона прогнозує, що усі вантажівки з черги в український бік пропустять приблизно за 30 годин.

Як відомо, з 6 листопада група польських перевізників блокує рух вантажів на кордоні з Україною. Віднедавна до них приєдналися словацькі перевізники.

11 грудня очільник польської гміни Дорогуськ Войцех Сава вирішив розігнати протест перевізників і рух через цей КПП відновився. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: