Зеленський зустрівся з новим прем’єром Люксембургу 

фото
Вівторок, 16 січня 2024, 14:24

Президент України Володимир Зеленський в межах візиту в Давос провів зустріч з прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом, який обійняв посаду в листопаді. 

Про зустріч Зеленський розповів у своєму Twitter (Х), пише "Європейська правда".

Зеленський зауважив, що подякував Фрідену за підтримку Люксембургу, в тому числі на шляху України до ЄС та за рішення про виділення Україні 50 мільярдів євро.

"Я поінформував про ситуацію на фронті та першочергові оборонні потреби України. Ми обговорили подальшу співпрацю, включаючи фінансову допомогу Україні, арешт заморожених російських активів та "мирну формулу", – зазначив президент.

Реклама:

Зеленський і Фріден відзначили успішне проведення четвертої зустрічі радників з питань "мирної формули" в Давосі. Український президент запросив Люксембург зробити свій внесок у підготовку до Глобального саміту миру.

Люксембург був серед держав, які виступали за початок переговорів про членство України в Євросоюзі.

У серпні минулого року Люксембург приєднався до декларації G7 щодо "гарантій безпеки" України.

Попередній прем’єр Люксембургу Ксав’є Беттель під час повномасштабного вторгнення Росії відвідував Україну з візитом солідарності.

У червні 2022 року президент Зеленський заявляв, що 15% свого оборонного бюджету Люксембург виділив українським захисникам і захисницям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: