Люксембург підтримує початок переговорів про вступ України в ЄС

Понеділок, 13 листопада 2023, 15:39

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн заявив, що його держава підтримує початок переговорів про членство України в Євросоюзі, але про конкретну дату членства говорити не варто.

Про це Ассельборн заявив, прибувши на засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Я вважаю, що Україна заслуговує на те, щоб ця перспектива не була закрита, а була відкрита. З усіма проблемами", – сказав Ассельборн, відповідаючи на питання, чи підтримає Люксембург на саміті ЄС у грудні відкриття переговорів про членство України.

Разом з тим він наполіг, що не варто давати обіцянок стосовно дати вступу України.

Реклама:

"Було б помилкою говорити, що Україна буде членом Європейського Союзу через два, три, чотири або п'ять років", – сказав він, пояснивши, що такі ігри з датами розчарують багатьох людей, а натомість "треба працювати".

Нагадаємо, в українському уряді кажуть про високий рівень готовності України до вступу та обіцяють завершити переговори за два роки

На саміті лідерів ЄС у грудні розглядатимуть рішення, чи починати переговори про вступ з Україною. Наразі на заваді "зеленому світлу" може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.

Читайте також про те, хто випереджає Україну на шляху до ЄС та чи реально їх наздогнати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: