Туск обіцяє розкрити дані про фінансові махінації попереднього уряду Польщі

Середа, 3 січня 2024, 17:47

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його уряд розкриє інформацію про фінансові зловживання в багатьох державних установах, до яких причетна колишня партія влади "Право і справедливість".

Слова Туска на пресконференції в середу, 3 січня, цитує RMF FM, повідомляє "Європейська правда".

Польський прем’єр сказав, що на останньому засіданні уряду отримав від міністерки фондів і регіональної політики Катажини Пелчинської-Наленч інформацію про "абсолютно неймовірні ситуації в таких установах, як Національний фонд нерухомості".

"Волосся стає дибки, коли ми крок за кроком розкриваємо сірі та чорні сфери діяльності та фінансової ненажерливості тих, хто донедавна керував Польщею", – сказав він.

Реклама:
У Туска кажуть, що попередники не лишили грошей на зарплати працівникам його офісу

Як приклад Туск навів ситуацію, коли уряд ПіС створив понад 40 компаній нібито для будівництва житла для молоді, а в результаті було побудовано лише один будинок на 40 квартир – а керівники компаній отримали понад 700 тисяч злотих "винагород".

На цьому тлі Пелчинська-Наленч розпорядилася звільнити правління польського Національного фонду нерухомості, а матеріали про зловживання передати до прокуратури на перевірку.

Прем’єр Польщі оголосив, що до кінця січня уряд створить повний перелік рад інститутів та урядових фондів, які підлягають ліквідації через зловживання й неналежну поведінку.

Нова польська влада вже раніше оголошувала про наміри розслідувати сумнівні дії попередників. Минулого місяця Сейм Польщі створив спеціальний комітет для розслідування так званого візового скандалу.

Читайте також: Полювання на Качинського: як нова влада Польщі хоче покарати попередників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: