Глава МЗС Канади обговорить у Молдові боротьбу з дестабілізуючими діями РФ

Вівторок, 30 січня 2024, 13:04

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі відвідає Молдову та Польщу в період з 29 січня по 1 лютого 2024 року, де, зокрема, у Кишиневі зустрінеться з президенткою Маєю Санду, спікером парламенту Ігорем Гросу, прем'єром Доріном Речаном та своїм колегою Міхаєм Попшоєм.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє уряд Канади.

Під час зустрічей з високопосадовцями вона підтвердить підтримку Оттавою суверенітету та територіальної цілісності Молдови, а також її боротьби з російськими зусиллями, спрямованими на підрив демократії за допомогою дезінформації, йдеться в пресрелізі.

Згідно з повідомленням, Жолі висвітлить роботу Канади з притягнення до відповідальності тих, хто підтримує та допомагає дестабілізаційним діям РФ, зокрема шляхом запровадження санкцій проти молдовських олігархів, інших фізичних осіб та телеканалів, які просувають і поширюють російську дезінформацію.

Реклама:
Глава МЗС Канади відвідає Польщу для обговорення підтримки України

Глава МЗС також обговорить зобов'язання Оттави в допомозі Кишиневу у вирішенні гуманітарної ситуації з українськими біженцями як співголова відповідної робочої групи платформи з підтримки Молдови, зазначає канадський уряд.

Крім того, посадовці дослідять, як дві країни можуть посилити співпрацю для забезпечення миру та безпеки в Молдові, зокрема в Придністров'ї, та як працює 18-місячний проєкт Оттави в Кишиневі з Міжнародною організацією з міграції вартістю 2 млн доларів, спрямований на навчання, оснащення та технічну допомогу національній поліції Молдови.

Під час візиту до Польщі, як повідомляли, Жолі обговорить допомогу Україні.

Україна та Канада, як відомо, зараз ведуть переговори про укладення договору про "гарантії безпеки".

У середині січня посол Канади в Україні Наталка Цмоць заявила, що Канада вже передала проєкт безпекової угоди на узгодження українській стороні і переговори можуть завершитися через кілька тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: