Туск обіцяє переконувати перевізників не блокувати кордон з Україною

Четвер, 4 січня 2024, 08:29

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що переконуватиме польських перевізників не використовувати блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє PAP.

"Мій уряд і я особисто будемо робити все, блокують вони (кордон) чи ні, щоб ефективно захищати їхні інтереси – в цій нерівній конкуренції з українськими перевізниками сьогодні" – наголосив прем'єр.

За його словами, блокада, особливо в умовах ескалації бомбардувань та все більш інтенсивних дій на фронті з боку Росії, не полегшить це завдання та переговори.

Реклама:

"Я більш ефективно захищатиму польських перевізників, коли блокади не буде... Наші аргументи будуть краще почуті, коли Польща не буде країною, яка блокує кордон", – зазначив Туск.

Він також запевнив, що розуміє інтереси польських перевізників та фермерів та нагадав, що блокада з боку фермерів була призупинена після візиту міністра сільського господарства.

"Я повинен вивчити причини, чому... деякі фермери вирішили повернутися до блокади кордону" – сказав Туск, додавши, що хотів би з'ясувати, чому "ця довіра була такою короткою".

Напередодні польські фермери з організації "Ошукане село" оголосили про відновлення блокади пункту пропуску "Медика-Шегині" на кордоні з Україною.

Раніше в Медику приїздив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський і запевнив, що вимоги фермерів будуть виконані, однак, за словами лідера організації Романа Кондрува, письмового запевнення він не отримував.

Перед цим польський прем'єр-міністр заявив, що уряд Польщі наближається до можливості припинити блокади далекобійниками кількох прикордонних переходів з Україною.

Нагадаємо, блокада польських перевізників триває з 6 листопада. У понеділок, 18 грудня, перевізники відновили блокаду пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин" після того, як її переривали через заборону місцевої влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: