У Сербії літак зі 106 людьми зазнав руйнувань одразу після злету, але ніхто не постраждав

фото
Понеділок, 19 лютого 2024, 22:39

Пасажирський літак E-195, який експлуатує сербська національна авіакомпанія AirSerbia, під час злету 18 лютого врізався в наземне обладнання й зазнав суттєвих пошкоджень під час злету.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

Інцидент стався в неділю вдень, коли літак із 106 людьми на борту мав вирушити до Дюссельдорфа із белградського аеропорту імені Ніколи Тесли.

Борт почав рухатись посередині злітно-посадкової смуги, тож йому не вистачило простору, аби набрати достатню швидкість перед злетом. Незабаром після відриву від землі він врізався в радіомаяки, що передають інформацію від диспетчерів до пілотів.

Реклама:

На фото очевидців видно пошкодження, яких зазнав фюзеляж і стабілізатор із лівого боку. Стверджується, що з пошкодженого літака витікало паливо, тому пожежники лили на місце пошкодження піну.

Літак тримався на невеликій висоті й через годину знову приземлився в аеропорту Белграда. Пасажирів успішно евакуювали – ані вони, ані екіпаж не постраждали.

Після інциденту аеропорт Белграда на деякий час закрили, а вхідні рейси скерували на інші летовища.

Нагадаємо, у Швейцарії поблизу аеродрому Гренхен в неділю вдень розбився літак з парашутистами: пілот загинув, а решті одинадцятьом пасажирам вдалося благополучно приземлитися на землю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: