Туск: Ми хочемо допомагати Україні, але не так, щоб зашкодити цілим галузям

Вівторок, 27 лютого 2024, 16:26

Прем’єр-міністр Дональд Туск повторив позицію про те, що домовленості про торгівлю з Україною мають враховувати інтереси польських аграріїв, а також розкритикував погоджену ЄС політику Європейського зеленого курсу в цій сфері. 

Як повідомляє "Європейська правда", його заяви на полях зустрічі лідерів "Вишеградської четвірки" у Празі цитує пресслужба. 

"Ми хочемо допомагати Україні. Це беззаперечний факт, але це не може відбуватися такими методами, що є вбивчими для цілих сфер економіки", – сказав Дональд Туск.  

Він зазначив, що Польща продовжить працювати над змінами щодо вільної торгівлі з Україною. 

Реклама:

"Ми маємо дивитися також на інтереси великих груп населення, нашої економіки. У нас є спільний погляд на те, що ми маємо займати у Брюсселі спільну позицію, щоб гарантувати, що допомога Україні не означатиме втрат для нашої економіки, особливо нашого сільського господарства", – зазначив польський прем’єр.  

Також Туск розкритикував Європейський зелений курс у частині, що стосується агросектору, зазначивши, що кліматичні цілі не можна ставити під сумнів, але окремі аспекти нових правил створюють надто великий тягар, особливо для середніх та малих фермерських господарств. 

Очільник МЗС Польщі у вівторок також заявив, що ЄС має повернути довоєнні правила торгівлі продовольством з Україною.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції в неділю висловив сподівання на вирішення питань із Польщею завдяки переговорам на рівні прем’єрів, однак якщо цього не відбудеться – пообіцяв захищати український бізнес.

Читайте також: Український монолог: чому урядовий план розблокування кордону не зацікавив Польщу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: