Більшість поляків звинувачують у проблемах фермерів ЄС та його політику щодо України

Середа, 28 лютого 2024, 12:53

Абсолютна більшість поляків покладають відповідальність за проблеми польських фермерів на рішення Євросоюзу відкрити ринок для українських агротоварів. 

Про це свідчить опитування United Surveys для RMF FM і Dziennik Gazeta Prawna, пише "Європейська правда". 

Респонденти відповідали на запитання, хто, на їхню думку, відповідальний за поточні проблеми польських фермерів. Опитаним можна було вибрати більше одного варіанта відповіді.

Найбільше – 67,6% – обрали відповідь "Рішення Європейського Союзу відкрити ринок для сільськогосподарської продукції з України".

Реклама:

Менша кількість респондентів вважає, що у проблемах винна "політика уряду "ПіС" (48,8%), "наслідки агресії Росії проти України" (48,6%), "кліматична політика Євросоюзу" (47,8%), а також "недобросовісна конкуренція українського сільського господарства" (46,4%).

На думку 20,7% поляків, політика нинішнього уряду на чолі з Дональдом Туском є відповідальною за проблеми польських фермерів, тоді як 10,5% респондентів вважають, що винні самі фермери.

Нагадаємо, напередодні Дональд Туск повторив позицію про те, що Польща прагне допомагати Україні, але домовленості про торгівлю з Україною мають враховувати інтереси польських аграріїв.

Очільник МЗС Польщі у вівторок також заявив, що ЄС має повернути довоєнні правила торгівлі продовольством з Україною.

Читайте також: Український монолог: чому урядовий план розблокування кордону не зацікавив Польщу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: