Кулеба каже, що "перезавантаження" у владі не вплине на відносини із Заходом

Вівторок, 6 лютого 2024, 14:43

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у вівторок, що військово-політичне перезавантаження, яке очікується найближчим часом, не вплине на відносини Києва із західними союзниками.

Про це Кулеба сказав  на спільному брифінгу в Києві разом зі своїм португальським колегою, його цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

"Я не думаю, що будь-які зміни в уряді можуть вплинути на наші відносини з нашими партнерами", – заявив глава МЗС.

Він сказав, що президент Володимир Зеленський має конституційне право звільнити керівника армії, якщо вважає за потрібне. 

Реклама:

Кулеба додав, що будь-які перестановки не будуть ознакою розколу у військових зусиллях України.

"У нас можуть бути дискусії про тактику всередині команди, але ми всі об'єднані навколо нашої стратегічної мети – розгрому Росії в Україні та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. І навколо цієї стратегічної мети немає жодних дискусій", – сказав він.

Протягом декількох тижнів в Україні ходили чутки про те, що президент збирається відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Зеленський напередодні заявив, що розглядає можливість "перезавантаження" з метою заміни кількох високопосадовців, і що це "перезавантаження" вийде за межі військової сфери. 

Раніше американське видання The Washington Post з посиланням на двох поінформованих співрозмовників написало, що уряд України поінформував Білий дім про рішення Володимира Зеленського звільнити генерала Валерія Залужного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: