На полігоні у Польщі бронетехніка під час навчань наїхала на двох військових

Вівторок, 5 березня 2024, 11:55

На полігоні на півночі Польщі стався нещасний випадок на навчаннях – гусенична бронетехніка наїхала на двох польських військових. 

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Інцидент стався на Дравському полігоні на півночі Польщі, де з лютого проходять багатонаціональні навчання НАТО з 3000 військовими і близько 700 одиницями техніки – з Албанії, Туреччини, Іспанії, Британії та Польщі. 

У рамках навчань відпрацьовують швидке перекидання та розгортання сил. 

Реклама:

Спершу про подію повідомили неофіційно з посиланням на джерела. Кореспондент видання дізнався, що двоє присутніх на полігоні людей, майже точно солдати, потрапили під гусениці бронетехніки. Після інциденту на місце прилітали гелікоптери-швидкі для їхньої евакуації. 

Згодом речник 1-ї варшавської механізованої бригади підтвердив у коментарі PAP, що такий нещасний випадок справді стався. 

Представник військової поліції у Щецині повідомив, що обоє постраждалих – польські військові.

Також уточнили, що тренування 1-ї механізованої бригади не були частиною маневрів у рамках навчань НАТО Steadfast Defender. 

Триваючі навчання НАТО Steadfast Defender називають найбільшими з 1988 року, у маневрах візьмуть участь 90 тисяч військових з усіх членів НАТО і Швеції, яка за крок до набуття повноправного членства. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: