Глава МЗС Польщі закликав спікера Джонсона нарешті схвалити допомогу для Ізраїлю та України

Новини — Неділя, 14 квітня 2024, 11:14 —

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у своєму коментарі щодо масованого повітряного удару Ірану по Ізраїлю закликав спікера Палати представників США нарешті винести на голосування питання про додаткову допомогу для Ізраїлю та України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у своєму Twitter (X).

Сікорський привітав Ізраїль з успішним відбиттям атаки, що здійснювалася з кількох напрямків.

"Спроможності ППО Ізраїлю слід посилити, і подібні оборонні засоби слід надати також Україні. Спікере Джонсон, дозвольте Палаті представників проголосувати за проєкт щодо допомоги Ізраїлю та Україні", – закликав Радослав Сікорський. 

Це вже не перший подібний його заклик за останні дні – Сікорський також дорікав Конгресу США за зволікання після масованої атаки РФ по українських містах, внаслідок якої Україна втратила Трипільську ТЕС. 

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у п’ятницю дав зрозуміти, що не заперечує проти схвалення допомоги Україні, але у вигляді позики.

Демократи в обох палатах Конгресу сигнілізували, що готові говорити про допомогу Україні у вигляді позики, якщо це допоможе нарешті вирішити питання, хоча це не той варіант, який вони найбільше схвалюють.

Президент Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна погодилася б на допомогу в кредит від США за відсутності інших варіантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: