Розвідка Британії: РФ намагається вербувати в армію іноземців, щоб не проводити мобілізацію

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 15:29 —

Розвідка Великої Британії повідомила, що РФ намагається вербувати до своєї армії іноземців, щоб уникнути мобілізації всередині країни і поповнити величезні втрати у боях в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 15 квітня.

Як зазначили у розвідці, останнє рекламне оголошення англійською мовою закликає іноземців приєднатися до "спеціального" підрозділу російської армії та пропонує щомісячну заробітну плату в розмірі $2200, одноразову виплату при підписанні контракту у $2200, російський паспорт, безкоштовне медичне обслуговування та навчання.

У середині 2023 року в Інтернеті з'явилися оголошення про вербування, адресовані громадянам сусідніх країн, зокрема Вірменії та Казахстану, з пропозицією щомісячної зарплати в розмірі $1973 і одноразовою виплатою при підписанні контракту у $5140.

Реклама:

Протягом 2023 року Росія також вербувала мігрантів з Центральної Азії всередині країни.

Нещодавно також з'явилися повідомлення про мігрантів з Індії та Непалу, яких вербували і відправляли воювати в Україну.

"Цілком ймовірно, що багато з тих, хто був завербований, не є професійними солдатами, а трудовими мігрантами, і їх примушували воювати під фальшивими приводами або фінансовими стимулами", – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що кількість іноземців у російських окупаційних військах, швидше за все, невелика, і вони інтегровані у вже наявні, а не "спеціальні" підрозділи.

Росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних заходів внутрішньої мобілізації, констатує розвідка.

Крім того, з огляду на значні втрати – наразі, за оцінками, 913 осіб на день – Росії необхідно продовжувати вивчати всі можливості для набору, щоб підтримувати високі темпи притоку особового складу.

У суботньому огляді британська розвідка розповіла про причини та наслідки для РФ двох ухвалених Москвою законів на підтримку російських військових, які воюють в Україні, та їхніх сімей.

Перед цим британська розвідка розповіла, що РФ прагне набрати близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом у 2024 році, що необхідно для підтримки її сил в Україні, які зазнали величезних втрат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: