Розвідка Британії проаналізувала ухвалені РФ закони щодо російських військових та їхніх сімей

Новини — Субота, 13 квітня 2024, 14:27 —

Розвідка Великої Британії розповіла про причини та наслідки для РФ двох ухвалених Москвою законів на підтримку російських військових, які воюють в Україні, та їхніх сімей.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 13 квітня.

У відомстві вказали, що перший закон звільнив військових РФ, які воюють в Україні, від сплати відсотків за споживчими кредитами та кредитних канікул. Водночас другий – забороняє роботодавцям звільняти вдів російських військових протягом одного року з дня смерті чоловіка.

В огляді йдеться, що Кремль, ймовірно, ухвалив ці закони в надії заспокоїти своїх військових, фінансово заохотити до армії більше солдатів в обмін на державні пільги, а також обмежити критику з боку дружин загиблих окупантів.

Реклама:

"Хоча будь-які платіжні канікули можуть коштувати російському федеральному уряду небагато в короткостроковій перспективі, вони, ймовірно, матимуть довгострокові наслідки для економічної ситуації в РФ та її перспектив", – зазначає розвідка.

Раніше британська розвідка розповіла, що РФ прагне набрати близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом у 2024 році, що необхідно для підтримки її сил в Україні, які зазнали величезних втрат.

Перед цим розвідка Британії зауважила, що середньодобові втрати російських військ на полі бою в Україні скоротилися протягом березня. 

Водночас оцінка Північноатлантичного альянсу полягає в тому, що російський правитель Владімір Путін наразі намагатиметься відтягувати оголошення чергової хвилі мобілізації.

Також відомство висловило думку, що збільшення числа нападів на військкомати і подібні установи в Росії може свідчити про недовіру до обіцянки лідера РФ Владіміра Путіна не проводити нову хвилю мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: