Над авіабазою в Румунії пролетіли невідомі дрони, почалось розслідування

Новини — Вівторок, 16 квітня 2024, 22:49 —

У Румунії почали розслідування обставин прольоту невідомих безпілотників над військовою авіабазою в ніч проти 16 квітня.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації румунської служби "Радіо Свобода".

За даними Військово-повітряних сил Румунії, персонал 57-ої авіабази імені Михаїла Когельничану, розташованої неподалік міста Констанца, повідомив про проліт трьох безпілотників у проміжку між 22:30 та 00:30.

Виявлені дрони "були невеликими, найімовірніше, комерційного типу і літали на низьких швидкостях і на невеликій висоті".

Реклама:

"Відповідно до процедур, було вжито всіх заходів для забезпечення безпеки повітряного простору, а органи управління цивільним повітряним рухом були оперативно поінформовані про ситуацію, що склалася", – йдеться в заяві румунських ВПС.

Румунія матиме національну програму з виробництва дронів

Речник Міноборони Румунії Константин Спину уточнив "Радіо Свобода", що дрони заглушили, аби вони не становили небезпеки для військового об’єкта.

У зв'язку з інцидентом командування 57-ої авіабази звернулось до Військової прокуратури, а військова частина ініціювала службову перевірку.

Нагадаємо, на румунській території вже фіксували кілька інцидентів із падінням дронів у той час, як Росія атакує українські порти на Дунаї.

НАТО і румунські офіційні особи заявили після подібних інцидентів у минулому, що вони не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: