У Римі сталися сутички біля університету на тлі вимог студентів припинити співпрацю з Ізраїлем

фото
Новини — Середа, 17 квітня 2024, 09:55 —

Біля римського університету La Sapienza сталися сутички із затриманням двох студентів на тлі їхнього протесту з вимогою до адміністрації зупинити наукову співпрацю із закладами в Ізраїлі.

Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда".

Арешти сталися після того, як протестуючі студенти спробували силою зайти до адміністрації, а також біля відділку поліції поблизу університетського містечка. Двох затриманих звинувачують у пошкодженні поліцейського авто та застосуванні сили до поліцейського. Серед правоохоронців є постраждалі. 

Студенти заявляють, що серед них також є люди з легкими травмами.

Реклама:

Ранок вівторка почався в університеті з того, що близько 200 студентів і викладачі зібралися на брифінг біля кабінету ректора, очікуючи оголошення результатів наради щодо студентської вимоги призупинити співпрацю з ізраїльськими університетами.

Згодом частина студентів ходили територією університетського містечка з прапорами й гаслами "бойкотувати Ізраїль і залишати війну поза університетом". Протестувальники звинуватили ректорку Антонеллу Полімені у небажанні вести справжній діалог. 

 
ANSA

Адміністрація врешті висловила незгоду з тим, що бойкот наукової співпраці з Ізраїлем і відмова від свободи викладання та досліджень може посприяти миру та повазі до людської гідності. Одночасно у заяві підкреслили, що шоковані гуманітарною кризою на палестинських територіях, та висловили готовність співпрацювати і допомагати студентам із сектору Гази. 

 
ANSA

Профільна міністерка в уряді Італії Анна Марія Берніні назвала "ганебними" події в університетському містечку, наголосивши, що висловлення поглядів не має переростати у насильство, і "наукові дослідження не можна бойкотувати".

Ситуацію прокоментувала і прем’єрка Джорджія Мелоні, наголосивши, що заворушення під ректоратом і відділком поліції – "не демонстрація, а злочин". 

Вранці у середу студенти збираються на новий протест у зв’язку з затриманнями двох їхніх протестувальників. 

Нагадаємо, у Берліні минулої п'ятниці поліція зобов’язала організаторів достроково припинити Палестинський конгрес, який мав тривати три дні, після онлайн-включення на ньому палестинського письменника, на якого накладено "публічну заборону на діяльність" через радикальні висловлювання на адресу Ізраїлю та євреїв. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: