Зеленський прокоментував ідею Макрона про "олімпійське перемир’я"

Новини — Понеділок, 22 квітня 2024, 17:35 —

Президент України Володимир Зеленський сказав, що не вірить у потенційну реалізацію ідеї президента Франції Емманюеля Макрона про глобальне припинення вогню на період Олімпійських ігор у війні РФ проти України, тому що Росія не буде дотримуватись ніяких обіцянок. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю відомому французькому журналісту-блогеру Хюго Траверсу. 

Зеленського запитали, як він оцінює ідею, озвучену президентом Франції, про припинення вогню у всіх основних конфліктах на час Олімпіади.

"Я в це не вірю з Росією. Не в цей формат – перемир’я в цілому, а в будь-який формат перемир’я з Росією. Емманюель це знає, і він сам свідок цього. Ми разом були у "нормандському форматі", ми разом проходили Мінський процес. Франція, Німеччина, Україна – ми всі є живими свідками того, що замороженого конфлікту з Росією не буває", – відповів Зеленський.

Реклама:

Він наголосив, що Росія використала б таку паузу для перегрупування й зміцнення своїх сил, щоб потім завдати нового удару, та навів як приклад місяці після "нормандських" перемовин, коли фактичного припинення вогню не було і снайпери постійно продовжували полювання на українських військових уздовж лінії зіткнення.  

"Для Путіна не існує ніякого перемир’я, ніякої Олімпіади, ніяких авторитетів", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю французьким ЗМІ розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор, та розраховує на сприяння у цьому різних партнерів, зокрема лідера Китаю.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена у липні, але має запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме безпекова ситуація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: