Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 07:38 —

В рамках своєї підтримки Велика Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon для захисту повітряного простору країни.

Про це на спільній пресконференції з прем’єром Польщі Дональдом Туском оголосив очільник британського уряду Ріші Сунак, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Сунак розповів, що вони з Туском обговорили, серед іншого, використання заморожених російських активів, міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні та енергетичну співпрацю.

Британський прем’єр оголосив, що в рамках підтримки Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon для захисту польського повітряного простору.

Реклама:

Крім того, за його словами, 16 тисяч британських військовослужбовців будуть відправлені до Польщі в рамках навчань НАТО Steadfast Defender 24, які триватимуть до кінця травня.

Він додав, що під час візиту також обговорювалися можливості оборонної промисловості.

"Ми будуємо фрегати і нову систему оборони для захисту повітряного простору над Польщею. Ми будемо зміцнювати нашу співпрацю у всіх форматах, щоб ми могли разом працювати над найважливішими аспектами протиповітряної оборони", – підкреслив Сунак.

Також під час візиту до Польщі Сунак розповів, що у новому британському пакеті допомоги для України будуть мільйони боєприпасів, сотні одиниць техніки та далекобійні ракети Storm Shadow.

У середу британський прем’єр приїде до Німеччини, де зустрінеться з канцлером Олафом Шольцом у Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: