Прем'єр Грузії обіцяє попри протести ухвалити закон про "іноагентів", щоб "умиротворити" країну

Новини — Середа, 1 травня 2024, 18:06 —

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе на брифінгу 1 травня запевнив, що керівна партія "Грузинська мрія" не відмовиться від ухвалення закону "Про прозорість іноземного впливу", який викликав масові протести й критику Заходу.

Як повідомляє "Європейська правда", його слова цитує агентство Interpressnews.

На думку Кобахідзе, ухвалення законопроєкту про "іноагентів" необхідне для того, щоб "нам у довгостроковій перспективі умиротворити цю країну".

"Демонстрації, звичайно, будуть і сьогодні, і під час третього читання, і під час подолання вето (президентки. – Ред.). Але ми все ухвалимо", – запевнив він.

Реклама:

Говорячи про багатотисячні протести проти законопроєкту, грузинський прем'єр заявив про "кілька днів дискомфорту", але додав, що "у довгостроковій перспективі ми на роки застрахуємо цю країну від поляризації та радикалізму".

Колишні прем’єри Грузії розкритикували cпроби влади розігнати протести 

Паралельно Кобахідзе звинуватив неурядові організації в нападах на Грузинську православну церкву та "пропаганді ЛГБТ" (проти чого, як відомо, грузинська влада вже готує окремий законопроєкт).

Він оголосив, що третє й остаточне читання законопроєкту про "іноагентів" відбудеться "через два тижні", а вето президентки Грузії Саломе Зурабішвілі подолають "через чотири тижні".

Після подій під парламентом Грузії увечері 30 квітня Спеціальна слідча служба Грузії почала розслідування за фактом застосування надмірної сили щодо учасників мирного протесту.

У Європарламенті вже закликають забрати у Грузії статус кандидата на членство у ЄС у зв'язку з діями грузинської влади. 

Читайте також: Ілюзія євроінтеграції: чи вдасться грузинській владі розвернути зовнішній курс країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: