У Німеччині обурені заявою єврокомісара про "солідарність ЄС" після аварії з президентом Ірану

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 08:29 —

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман висловила нерозуміння і обуренням використанням хештегу "солідарність ЄС" єврокомісаром з кризового управління в дописі щодо аварії гелікоптера з президентом Ірану.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Єврокомісар Янез Ленарчич у неділю ввечері повідомив про активацію картографічної служби ЄС швидкого реагування на прохання Ірану після аварійної посадки вертольота з президентом і главою МЗС ісламської республіки на борту.

"На прохання Ірану про допомогу ми активуємо картографічну службу швидкого реагування ЄС CopernicusEMS у зв'язку з аварією гелікоптера, на борту якого, як повідомляється, перебували президент Ірану та міністр закордонних справ країни", – написав Ленарчич в мережі X (Twitter).

Реклама:

При цьому він використав хештег #EUSolidarity – солідарність ЄС.

Під дописом єврокомісара можна побачити низку обурених коментарів. З обуренням відреагували і в німецькому парламенті.

"Для мене є абсолютною загадкою, як Єврокомісія може демонструвати солідарність ЄС з Іраном. Який жалюгідний хештег, яка насмішка над хоробрими борцями за права людини в Ірані. Я чекаю на пояснення цього", – написала Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Вона уточнила, що використання такого хештегу є абсолютно недоречним у цій ситуації.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що європосадовці "пильно стежать" за новинами про "аварійну посадку" гелікоптера з двома топпосадовцями Ірану.

Іранське інформагентство Mehr повідомило вранці 20 травня, що президент Ірану і міністр закордонних справ країни загинули внаслідок аварії вертольота 19 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: