Президент ПАРЄ відреагував на російське бомбардування гіпермаркету у Харкові

Новини — Субота, 25 травня 2024, 19:04 —

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Русопулос засудив російські авіаудари по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у X (Twitter).

За його словами, йдеться про ще одне свідчення жорстокого і злочинного характеру російського керівництва.

"Бомбардування будівельного гіпермаркету в Харкові в суботу є ще одним свідченням жорстокого і злочинного характеру російського керівництва. Винні будуть притягнуті до відповідальності", – написав президент ПАРЄ.

Реклама:

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у господаря Кремля Владіміра Путіна.

Російські війська у суботу вдень вдарили по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові, відомо про 2 загиблих і 24 постраждалих.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

Західні ЗМІ продовжують повідомляти, що правитель Росії Володимир Путін зацікавлений у припиненні вогню в Україні шляхом переговорів, хоча риторика Кремля та військові дії Росії показують, що Путін залишається незацікавленим у змістовних переговорах і будь-якому врегулюванні, яке б завадило йому знищити незалежну українську державу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: