Мінфін США закликає бізнес ретельніше дотримуватись санкцій проти Росії

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 18:13 —

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо заявив, що американський бізнес повинен ретельніше стежити за дотриманням санкцій проти Росії, аби не допустити потрапляння в державу-агресорку підсанкційних товарів.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав в інтерв'ю CNBC.

За словами Адейемо, американські виробники мікроелектроніки, верстатів тощо мають "активізувати зусилля з дотримання санкцій", так само як і їхні підрядники.

"Ми знаємо, що Кремль попросив свої спецслужби знайти способи обійти наші санкції", – підкреслив він.

Реклама:

По-друге, зазначив заступник голови Мінфіну США, фінансовим установам "слід звернути увагу на малі та середні банки в країнах, що викликають у нас занепокоєння, оскільки ми знаємо, що Кремль більше не використовує великі банки".

Bloomberg: G7 хоче спільно тиснути на банки, які допомагають Росії ухилятись від санкцій

Адейемо окремо наголосив на ролі Китаю в підтримці Росії, зазначивши, що переважна більшість товарів подвійного призначення, таких як верстати або деталі двигунів, які потрапляють до російського військового комплексу, надходять з КНР.

"Ми сказали китайцям: ви можете підтримувати міцні економічні відносини з росіянами, але продаж цих товарів ви повинні припинити. І якщо вони це зроблять, і якщо китайці скажуть, що припинять це робити, Росія не зможе виробляти зброю, яку вони хочуть для війни, яку вони ведуть в Україні", – підсумував він.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року США запровадили санкційний механізм проти іноземних фінансових установ, яких виявлять причетними до постачання в Росію підсанкційних військових товарів.

Це суттєво вплинуло на грошові потоки між РФ та такими країнами, як Туреччина, Об'єднані Арабські Емірати й Казахстан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: