Сирійські урядові війська застосували хімзброю під час недавніх чотирьох атак

Вівторок, 2 травня 2017, 11:42

Сирійські урядові війська використовували смертельно небезпечний нервово-паралітичний газ в Хан-Шейхуні 4 квітня та під час трьох інших атак за останні шість місяців.

Про це повідомляє правозахисна організація Human Rights Watch.

За даними правозахисників, сирійські сили режиму Башара Асада здійснили газові атаки в грудні 2016 року, у березні 2017 року та 4 квітня 2017 у Хан-Шейхуні, де загинули щонайменше 92 людини.

"За останні шість місяців уряд використовував військові літаки, вертольоти і сухопутні війська для атак хлором та зарином в Дамаску, Хамі, Ідлібі та Алеппо. Це широко поширене й систематичне використання хімічної зброї", - заявив виконавчий директор Human Rights Watch Кеннет Рот.

Правозахисники відзначають, що фото і відео, на яких можна побачити залишки зброї, якою атакували Хан-Шейхун 4 квітня, відповідають характеристиці хімічних бомб радянського виробництва, які спеціально призначені для доставки зарину.

Нагадаємо, удар, внаслідок якого було вивільнено токсичний газ, був здійснений по місту Хан Шейхун у центрі провінції Ідліб 4 квітня. Від хімічної атаки загинули щонайменше 90 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: