Внаслідок атаки ІДІЛ на північному сході Сирії загинули 30 осіб

Вівторок, 2 травня 2017, 16:28

Бойовики "Ісламської держави" влаштували раптовий напад у вівторок вранці, 2 травня, на північному сході Сирії, внаслідок чого загинули щонайменше 30 осіб, більшість з них переміщені особи, які втікають з районів бойових дій на території Сирії та Іраку.

Про це повідомляє The Associated Press.

Повідомляється, що ранковий напад стався після того, як бойовики проникли в село Раджм Слейбі, яке розташовано уздовж лінії фронту, що розділяє контрольовану курдами провінцію Хасеке та південні території, які під контролем ІДІЛ.

У селі, недалеко від іракського кордону, у тимчасовому таборі перебували сотні переселенців, які втекли з контрольованої ІДІЛ території.

За словами представника головних курдських військових сил в Сирії, напад почався вранці з атаки бойовиків ІДІЛ на блокпост в Раджм Слейбі.

Бойовики потім "скоїли масове вбивство" відносно цивільних осіб, коли намагалися потрапити на територію, яка контролюється курдами.

Раніше повідомлялося, що бойовики "Ісламської держави" посилили атаки на позиції іракської армії недалеко від кордону з Сирією, внаслідок останніх терактів загинули сім військовослужбовців, ще 12 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.