9 травня 2019

Новини
17:51
відеоГлава МЗС Чехії подякував українцям, які воювали проти нацизму
Голова МЗС Чехії Томаш Петршичек взяв участь у вшануванні пам’яті жертв нацизму  Біля меморіалу воїнам 1-го Українського фронту та подякував українцям, які віддали життя за звільнення Чехословаччини.
17:18
фотоЛідер угорського "Йоббіка" приїхав на Закарпаття, виступив за автономію регіону
Лідер угорської праворадикальної партії "Йоббік" Томаш Шнайдер днями відвідав з приватним візитом Закарпаття і відзначився кількома неоднозначними заявами.
16:59
Глава МЗС Британії відреагував на вирок для російських агентів у Чорногорії
Голова МЗС Британії Джеремі Хант назвав засудження двох російських розвідників за спробу перевороту в Чорногорії ще одним прикладом Росії з підриву європейської демократії.
16:20
Звільнення моряків: посол розповів про очікування України від трибуналу ООН
Україна розраховує, що Міжнародний трибунал з морського права в Гамбурзі прийме її аргументи у справі незаконно затриманих у Керченській протоці 24 моряків, після чого Росія буде змушена виконати це рішення.
15:51
У Кремлі розказали, чому на параді в Москві не було іноземних лідерів
Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков пояснив відсутність лідерів іноземних держав на цьогорічному військовому параді в Москві тим, що їх туди не запрошували.
15:29
Саміт ЄС ухвалив декларацію із зобов'язаннями про спільне майбутнє
Лідери Європейського Союзу на неформальному саміті в румунському Сібіу ухвалили декларацію про спільну стратегію на наступні 5 років.
15:05
Ведучого BBC звільнили за твіт про королівського первістка Арчі
Британська телерадіомовна корпорація BBC звільнила ведучого Денні Бейкера за твіт, в якому він порівняв новонародженого сина британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл із шимпанзе.
14:32
фотоГолова парламенту Словаччини приїхав на парад до Путіна
Спікер парламенту Словаччини став єдиним європейським політиком, що прибув до Москви на військовий парад 9 травня.
13:58
фотоАеропорт Франкфурта призупинив роботу через дрон
Один із найбільших в Європі аеропортів у Франкфурті-на-Майні в четвер призупинив роботу майже на годину через безпілотник.
13:19
Хлопчика із Запоріжжя утримують в посольстві Данії, Клімкін просить "вчинити по-людськи"
Голова МЗС України Павло Клімкін втрутився у справу утримання в посольстві Данії хлопчика із Запоріжжя, якого було силоміць вивезено з міста тиждень тому та тепер тримають у дипустанові.
12:40
Мігранти з України вперше балотуються в Європарламент за списками партій Польщі
Уперше за списками кількох польських партій на виборах до Європарламенту в травні балотуватимуться також мігранти з України.
12:20
ЄС закликав Іран поважати ядерну угоду і шкодує через санкції США
Європейські країни закликали Іран, який відмовився від виконання частини зобов'язань в рамках ядерної угоди, поважати міжнародну угоду, що стримує ядерні амбіції Тегерана, та висловили жаль з приводу санкцій США.
11:53
Північна Корея провела запуск невстановлених снарядів
За даними військових Південної Кореї, КНДР у четвер випустила невідомі снаряди з району, де розташована одна з ракетних баз країни.
11:03
В Чорногорії двох російських агентів засудили за спробу перевороту
У Чорногорії двох російських агентів засудили до 12 та 15 років ув’язнення за організацію спроби перевороту, що сталася у день парламентських виборів у жовтні 2016 року.
10:53
Трамп ввів нові санкції проти Ірану
Президент США Дональд Трамп 8 травня підписав указ про запровадження додаткових санкцій проти металургійного сектору Ірану.
10:26
Емпайр-Стейт-Білдінг 9 травня підсвітять синьо-жовтим
9 травня, коли в країнах ЄС відзначається День Європи, відому пам'ятку Нью-Йорка Емпайр-Стейт-Білдінг підсвітять синім та жовтим - кольорами прапора Євросоюзу.