Лідер угорського "Йоббіка" приїхав на Закарпаття, виступив за автономію регіону

фото
Четвер, 9 травня 2019, 17:18

Лідер угорської праворадикальної партії "Йоббік" Томаш Шнайдер днями відвідав з приватним візитом Закарпаття і відзначився кількома неоднозначними заявами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Mukachevo.net.

Угорський політик завітав на Берегівщину. За словами Шнайдера, туди його запросили мешканці села Вари.

 
Томаш Шнайдер

Як стверджує видання, під час візиту лідер "Йоббіка" заявив, що у довгостроковій перспективі "гарним рішенням було б, якби Закарпаття отримало автономію". Це потрібно, за його словами, щоб вирішувати найважливіші питання на місці, а не чекати, коли надійде чергове рішення від Києва.

Шнайдер наголосив на територіальній автономії Закарпаття, яка, стверджує політик, має передбачати також економічну. Мовляв, аби гроші, зароблені в Закарпатті, залишалися в регіоні, а не йшли до Києва, пише видання, відзначаючи, що Закарпатська область за підсумками 2017-го року на 73% є дотаційною, відтак слова угорського політика виглядають відвертим популізмом.

В Україну не пустили євродепутата від угорської партії "Йоббік"

Крім того, угорський політик пообіцяв зробити усе можливе, аби мешканці села Вари не постраждали від радіації через скинуті там відходи з Мужіївського золоторудника. На думку мешканців, вони є шкідливими для здоров'я та довкілля, адже містять важкі метали. Видання відзначає, що тамтешній інвестор вже пообіцяв вивезти відходи до 15 травня. Радіації з відвалів з Мужіївської гори ніколи не фіксувалося.  

Томаш Шнайдер обраний головою угорської опозиційної партії "Йоббік" у 2018 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.