10 травня 2019

Статті
Повна поразка Росії: що показав вирок учасникам "антинатівського" перевороту в Чорногорії
Навіть у Кремлі вже почали розуміти, що у традиційно проросійській, такій маленькій та слабкій Чорногорії Росія не має іншого вибору, аніж визнати свою поразку.
Від Польщі до Мальти: хто замінив для нас російський ринок після асоціації з ЄС
Чи уявляли ви, що продаж у ЄС українських іграшок приніс понад 65 млн євро? Або те, що експорт товарів до ЄС здійснюють понад 14 тисяч українських підприємств?..
Колонки
Промова України у морському трибуналі ООН щодо полонених моряків
Кожен додатковий день утримання, кожна нова слідча дія чи допит, будь-яке судове засідання лише загострюють спір між сторонами...
Новини
19:43
Україна закликає ЄС до подальших санкцій проти компаній, портів та суден РФ
Відповідь Євросоюзу на відкриту агресію Росії проти українських суден поблизу Керченської протоки була недостатньою.
19:05
фотоНа сході Польщі вчергове сплюндрували українcький пам'ятник
На кладовищі у селі Фредрополь Підкарпатського воєводства невідомі сплюндрували пам’ятний хрест, на якому встановлена таблиця з прізвищами членів українського підпілля з цього села.
18:36
Східні сусіди ЄС мають отримати такі ж перспективи членства, як і Західні Балкани - віце-прем'єр
Східні сусіди ЄС, які чітко заявили про свої європейські амбіції, повинні отримати такий же рівень залучення та зобов'язань з боку ЄС, як країни Західних Балкан.
18:24
Ryanair збільшує частоту польотів з України за 4 напрямками
У сезоні зимової навігації 2019/2020 ірландський бюджетний авіаперевізник Ryanair збільшить частоту маршрутів з України за чотирма напрямками.
17:47
Німецькі ліберали розробили план врегулювання на Донбасі
На експертних слуханнях у Бундестазі обговорили можливі заходи для активізації Мінського процесу. Одна з пропозицій - тимчасова заміна нинішнього керівництва ОРДЛО міжнародною адміністрацією.
17:20
Столтенберг і Порошенко 13 травня зустрінуться у Брюсселі
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і чинний президент України Петро Порошенко 13 травня проведуть зустріч у Брюсселі. 
16:53
МЗС: є всі підстави вважати, що трибунал ООН зобов’яже РФ звільнити полонених моряків
Українська сторона має підстави вважати, що морський трибунал ООН 25 травня ухвалить рішення на користь України у справі про захоплення українських моряків.
16:43
Армія Асада за підтримки авіації РФ намагається наступати в Сирії
Армія Башара Асада і союзні проіранські загони найманців продовжують наступ на південні райони зони деескалації в Сирії.
16:05
Франція зазнала втрат у ході операції зі звільнення туристів-заручників у Африці
Двоє французьких солдатів загинули під час нічної операції з порятунку чотирьох заручників, зокрема двох французьких громадян, в західноафриканській країні Буркіна-Фасо. Їх захопила озброєна група, яку військові назвали "терористами".
16:00
Греція: парламент розгляне вотум недовіри уряду Ципраса
Грецькі депутати 10 травня розглядає вотум довіри до лівого уряду прем'єр-міністра Алексіса Ципраса.
15:04
Бундесвер забере на лікування поранених українських військових
Борт із пораненими має вирушити до Німеччини 14 травня.
14:37
фотоУтримуваного в посольстві Данії хлопчика оглянув лікар - МЗС
Утримуваного в посольстві Данії в Києві дворічного хлопчика Даніеля оглянув український лікар, Міністерство закордонних справ України працює з данською стороною для розв'язання ситуації.
14:25
Росія відповіла на прохання скоротити кількість працівників посольства у Празі
Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек розповів, що отримав відповідь російської сторони з приводу вимоги скорочення кількості дипломатів РФ, але відмовився уточнити, як саме виглядає російська відповідь.
14:15
Україна пояснила в трибуналі ООН хибність аргументу Росії
Українська сторона пояснила у Морському трибуналі ООН, чому виняток щодо військової діяльності у Конвенції ООН з морського права, на який посилається Росія, не може бути застосований у справі щодо нападу в районі Керченської протоки 25 листопада минулого року.
14:08
У морському трибуналі ООН розповіли, коли буде рішення про тимчасові заходи проти РФ
Рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо запровадження тимчасових заходів проти РФ у справі нападу на українські судна та екіпаж біля Керченської протоки очікується орієнтовно 25 травня.
12:45
Трамп зустрінеться з президентом Польщі у Білому домі
Голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський повідомив, що главу держави та першу леді запросили в червні у Білий дім на зустріч з президентом Дональдом Трампом.
12:09
Порошенко попросив Меркель посилити санкції проти РФ
Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у п’ятницю закликав посилити санкції проти Росії з огляду на рішення видавати паспорти українцям.
11:53
У морському трибуналі ООН заперечили звинувачення РФ проти українських суден
У Міжнародному трибуналі ООН з морського права заперечили твердження Росії щодо нібито провокативної поведінки українських суден біля Керченської протоки 25 листопада.
11:27
Україна відреагувала на відмову РФ від участі в трибуналі ООН щодо полонених моряків
Рішення Росії не брати участь у провадженні Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо нападу на українські судна та моряків біля Керченської протоки стало несподіванкою для України.
11:17
Україна у трибуналі ООН звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів
У результаті захоплення і затримання українських кораблів та екіпажу Росія порушила основний принцип імунітету військових кораблів, гарантований Конвенцією ООН з морського права.
11:10
фотоНа трибунал ООН щодо полонених моряків приїхали віце-адмірал та адвокат українців у Росії
У Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків.
10:25
В Угорщині обрали нову голову української громади
Новою главою української громади Угорщини обрано Вікторію Штефуцу.
10:07
Естонський міністр висунув територіальні претензії до Росії
Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив, що Російська Федерація досі не повернула Естонії 5,2% території.
09:35
Український аграрний експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,4%
За перший квартал експорт продукції агропромислового комплексу з України до країн ЄС збільшився порівняно з 2018 роком на 24,4%.
09:04
Новий глава МЗС Естонії підніме в Брюсселі питання нових санкцій проти РФ
Новий очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу має намір вже в понеділок підняти в Брюсселі питання про запровадження нових санкцій щодо РФ через паспортизацію громадян Ураїни.
08:49
Туск скликає екстрений саміт ЄС для вирішення кадрових питань
Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 28 травня, через два дні після виборів до Європарламенту, відбудеться спеціальний саміт лідерів ЄС для вирішення кадрових питань.
08:32
Трамп визначився з кандидатурою глави Пентагону
Президент США Дональд Трамп запропонує кандидатуру Патріка Шанахана, виконуючого обов'язки глави Пентагону після відставки Джеймса Меттіса, на затвердження Сенату.
08:14
Сейм Латвії визнав депортацію кримських татар геноцидом
Сейм Латвії ухвалив заяву з нагоди 75-річчя депортації кримських татар владою СРСР, у якій ідеться, що радянська влада здійснила геноцид стосовно кримськотатарського народу.