Трамп ввів нові санкції проти Ірану

Четвер, 9 травня 2019, 10:53

Президент США Дональд Трамп 8 травня підписав указ про запровадження додаткових санкцій проти металургійного сектору Ірану.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення прес-служби Білого дому.

"Рік тому президент Трамп вийшов із помилкової, односторонньої угоди з Іраном, і почав процес відновлення санкцій проти режиму-спонсора тероризму. Сьогодні Президент Трамп накладає додаткові санкції на іранський металургійний сектор", - ідеться в повідомленні.

 Ці санкції стосуються виробництва сталі, алюмінію, міді і заліза.  

США: Іран влаштував Європі ядерний шантаж

"Враховуючи цей крок, Сполучені Штати вже запровадили санкції щодо трьох найбільших експортних  напрямків Ірану - нафти, нафтопродуктів та металургії", - додали в Білому домі.

В адміністрації американського президента пояснили, що вводять жорсткі санкції проти Ірану, тому що режим продовжує "брати участь в руйнівній і дестабілізуючій діяльності". Зокрема, продовжує "розвивати свій потенціал балістичних ракет і підтримувати тероризм".

Вашингтон попереджає, що порушники іранських санкцій зіткнуться з серйозними наслідками.

РФ заявила про підтримку ядерної угоди з Іраном і звинуватила США

Нагадаємо, 8 травня іранський уряд оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.

Як відомо, минулоріч Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Франція, Велика Британія і Німеччина, європейські країни, які підписали ядерну угоду, кажуть, що роблять все можливе, щоб підтримати Іран, об'єднуючи ініціативи, щоб допомогти економіці країни, незважаючи на жорсткі санкції США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.