24 березня 2018

Статті
За Україну в НАТО та проти миротворців: що думає про нас новий ключовий радник Трампа
Політик, якому байдужі звичаї та правила; дипломат, здатний на грубість та недипломатичність; екс-посол, кар’єру якого намагалися заблокувати понад сотню інших послів – все це про нього. Та можна говорити напевно: із цим призначенням Білий дім відійшов на крок далі від Росії...
Новини
17:47
Посольство РФ звинуватило Лондон у розробці хімзброї в лабораторії Портон-Дауна
Прес-секретар посольства РФ в Лондоні оголосив, що заява глави секретної лабораторії міністерства оборони Великої Британії в Портон-Дауні підтверджує розробку на цьому об'єкті отруйних речовин.
17:25
Трамп погодився вислати десятки російських дипломатів - Bloomberg
Президент Дональд Трамп готується видворити десятки російських дипломатів зі США у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії.
17:02
В Італії обрали спікерів двох палат парламенту, Сенат вперше очолила жінка
Сенат Італії в суботу проголосував за обрання представниці правої партії "Вперед, Італія" Марії Елізабетти Казеллаті своєю головою.
16:33
Кремль: відносини Трампа і Путіна перебувають "на стадії становлення"
Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що стосунки президентів Росії та США перебувають "на стадії становлення".
16:16
Німецький бізнес занепокоєний можливим напливом сталі з РФ
Представники німецького бізнесу з тривогою очікують, що нові штрафні мита на імпорт в США сталі та алюмінію з багатьох країн, в тому числі з Китаю та Росії, приведуть до переорієнтації торговельних потоків на ринок ЄС.
15:56
Цукерберга офіційно запросили роз'яснити витік даних перед Конгресом США
Американські законодавці у п'ятницю офіційно запросили очільника компанії Facebook Марка Цукерберга пояснити на слуханнях в Конгресі США, яким чином дані 50 мільйонів користувачів потрапили в руки політичних консультантів Cambridge Analytica.
15:17
Сотня пасажирів три дні не зможе вилетіти з Німеччини через п’яного пілота
У німецькому Штутгарті понад сотня пасажирів рейсу TP523, який у п’ятницю був скасований через п’яного пілота, будуть змушені чекати до понеділка, щоб вилетіти в Лісабон.
14:49
У Варшаві створять інститут польсько-угорської дружби
Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що він підписав закон про створення Інституту польсько-угорської дружби імені Вацлава Фельчака.
14:40
фотоУ Єгипті внаслідок вибуху замінованого автомобіля загинули двоє осіб
У суботу в другому зарозміром місті Єгипту Александрії вибухнула бомба, закладена під автомобіль.
14:18
Парламент Каталонії скасував голосування за нового главу уряду
У парламенті Каталонії скасували голосування за призначення Жорді Туруля на пост глави уряду, оскільки він заарештований і не присутній в парламенті.
13:52
Зловживання даними Facebook: в Лондоні обшукали офіс Cambridge Analytica
Слідчі з британського управління із захисту інформації (Information Commissioner's Office, ICO) провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у несанкціонованому зборі даних користувачів Facebook з метою впливу на вибори у США.
13:31
РФ звинуватила Латвію в дискримінації російськомовних через реформу освіти
МЗС Росії заявило, що перехід шкіл національних меншин Латвії на навчання державною мовою "ускладнює двосторонні відносини" і є продовженням дискримінаційної політики "примусової асиміляції російськомовних".
12:47
Іспанський суд видав міжнародний ордер на арешт Пучдемона
Верховний суд Іспанії повідомив, що видав міжнародні ордери на арешт шести каталонських політиків-утікачів, в тому числі на арешт колишнього глави регіону Карлеса Пучдемона.
12:22
фотоМати поляка, якого СБУ видворила за спалений герб, купила і почепила новий
Мати поляка, який спалив український тризуб в одному із закладів Тернополя, приїхала з Польщі, щоб виправити вчинок сина, і повернула герб на місце.
12:03
Порошенко обіцяє, що закон Про нацбезпеку відповідатиме стандартам НАТО
Президент України Петро Порошенко заявив, що остаточна редакція законопроекту Про національну безпеку України міститиме норму, відсутність якої у проекті закону раніше критикували дипломати ЄС та НАТО.
11:46
Порошенко невдовзі ініціює поправки до Конституції про євроатлантичні прагнення України
Президент України Петро Порошенко найближчим часом ініціює внесення змін до Конституції для закріплення стратегії країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію.
11:27
фото, відеоПротести в Каталонії: у сутичках з поліцією постраждали два десятки осіб
У Каталонії спалахнули сутички між поліцією та протестувальниками, які вийшли на вулицю через рішення Верховного суду Іспанії взяти під варту п'ятьох каталонських сепаратистів.
10:55
Помер поліцейський, який обміняв себе на заручницю у Франції
У Франції помер поліцейський, який у п'ятницю обміняв себе на захоплену в супермаркеті радикальним ісламістом заручницю.
10:27
Скрипаль просив у Путіна дозволу повернутись в Росію
Колишній шкільний друг подвійного агента Сергія Скрипаля заявив, що у минулому екс-полковник ГРУ просив у Путіна дозволу повернутись в Росію.
10:11
Times: США і до 20 країн ЄС готуються вислати російських дипломатів
Сполучені Штати і до 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних з московськими шпигунськими мережами.
09:56
Рада з нацбезпеки рекомендує Трампу вислати російських дипломатів - ЗМІ
Рада з нацбезпеки США рекомендує президенту Дональду Трампу вислати з країни російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.