Парламент Каталонії скасував голосування за нового главу уряду

Субота, 24 березня 2018, 14:18

У парламенті Каталонії скасували голосування за призначення Жорді Туруля на пост глави уряду, оскільки він заарештований і не присутній в парламенті.

Про відміну голосування оголосив спікер парламенту Роже Торрен, повідомляє La Vanguardia.

У п’ятницю суддя Верховного суду Іспанії оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, серед яких був і кандидат на главу уряду Жорді Туруль.

В четвер відбувся перший тур голосування за кандидатуру Туруля, але він не зміг отримати абсолютну більшість голоси. Другий тур голосування мав відбутися сьогодні, 24 березня. Втім, згідно з законом, кандидат повинен бути особисто присутнім в парламенті під час голосування. Туруль, будучи під арештом, з’явитися не зміг.

"Це ненормальна ситуація, Туруль повинен був бути присутнім тут, не повинно було бути зовнішнього втручання", - заявив спікер парламенту, після чого скасував голосування.

Якщо протягом найближчих двох місяців з дня першого голосування за нового главу уряду каталонський парламент не зможе обрати очільника регіону, законодавчий орган буде розформований, а в Каталонії проведуть нові парламентські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.