29 жовтня 2014

Статті
Нестерпна легкість бізнесу
Україна показала стрімке зростання у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, піднявшись на 96-ту сходинку. Однак таке зростання було обумовлено реформами, що були прийняті ще минулого року, а відповідно – нинішній уряд фактично не доклав зусиль до цього успіху. Новий уряд ще має достатньо часу, аби впровадити необхідні для бізнесу реформи. В іншому випадку наступного року Україна може показати погіршення рейтингу.
Новини
22:31
Переговори з РФ та ЄС щодо газу триватимуть до ночі. Результати оголосять в четвер
Як відомо, нинішній раунд тристоронніх газових переговорів, який розпочався 29 жовтня в Брюсселі, має стати ключовим. Сторони заявляли про достатньо високу імовірність підписання договору на поставку газу. В разі провалу даного раунду подальші консультації в даному форматі, по суті, стають неможливими на тривалий період.
19:00
Мін'юст Росії оскаржив рішення ЄСПЛ по ЮКОСу
Міністерство юстиції Росії оскаржило рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо сплати компанії ЮКОС компенсації у розмірі 1,86 млрд.євро.
18:40
МЗС Латвії: позиція МЗС РФ щодо прав людини у Латвії стає смішною
Некомпетентність уповноваженого МЗС Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтина Долгова вже стає смішною.
18:30
Німецький уряд пом’якшив обмеження для біженців
Уряд Німеччини прийняв пакет поправок до законодавства, згідно з якими біженцям стане легше пересуватися країною та шукати роботу.
17:50
Україна збільшила обсяги реверсу газу зі Словаччини
Реверс природного газу до України зі Словаччини збільшився протягом тижня на 2,5 млн. куб.м.
17:24
Над Балтійським морем помічені 8 військових літаків Росії
16:30
Фінляндія може визнати Палестинську державу - МЗС
Фінляндія готова визнати Палестинську державу за "зручної нагоди".
15:34
Рогозін вихваляється, що Росія отримає перший "Містраль" 14 листопада
"Рособоронекспорт отримав запрошення 14 листопада прибути в Сен-Лазер, де вже знаходяться 360 російських військових моряків екіпажу і 60 фахівців-інструкторів для підготовки нових екіпажів, для передачі першого корабля "Владивосток" і для спуску на воду другого корабля", - сказав віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін.
15:30
У Франції скандал через міністра культури, яка не читає книг - ЗМІ
Навколо особи міністра культури Франції Фльор Пелерен, яка зізналася, що протягом року не прочитала жодної книги, у пресі та соцмережах розгорівся скандал, який охрестили "Пелеренгейтом".
14:35
Сикстинську капелу оздоблять світлодіодами
Роботам Мікеланджело нададуть друге життя. Сикстинську капелу оздоблять світлодіодами у рамках проекту LED4ART, що фінансується Євросоюзом.
14:07
У ЄС підрахували втрати російської економіки від західних санкцій - ЗМІ
У Єврокомісії вказують на те, що темпи зростання російської економіки знизяться на 0,6 процентного пункту в 2014 році і на 1,1 процентних пункти в 2015 році внаслідок санкцій ЄС.
13:41
Угода Яценюка: метою коаліції є вступ до ЄС
13:20
Британські депутати не досягли згоди щодо референдуму про вихід з ЄС
Депутати Палати громад не змогли домовитись щодо законопроекту, який передбачає проведення референдуму про вихід Великої Британії з ЄС до 2017 року.
13:00
ЄК не знайшла істотних порушень у бюджетах країн-членів ЄС
Після ознайомлення з бюджетами країн-членів ЄС Єврокомісія не знайшла у них серйозних відхилень від встановлених норм.
12:35
Підтримка шведами вступу країни до НАТО зростає - опитування
Рівень підтримки шведами вступу країни до НАТО зріс на 10% порівняно з транем цього року.
12:00
Німецький експорт до Росії різко впав
Внаслідок санкцій за перші 8 місяців 2014 року експорт з Німеччини до Росії зазнав різкого падіння на 16,6% в порівнянні з минулим роком.
11:39
Еттінгер: шанси на підписання газової угоди в середу - 50 на 50
"50 на 50", - сказав він, відповідаючи на питання, наскільки ймовірним є підписання газової угоди між Україною та РФ в середу в Брюсселі.
11:35
Не буде домовленості щодо газу, не буде і реверсу в Україну - Меркель
Євросоюз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення поставок з російського "Газпрому".
11:20
Cім країн ЄС увійшли у топ-20 рейтингу Doing Business
Сім країн Євросоюзу ввійшли до першої двадцятки рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2015.
10:52
РФ попередили про наслідки у разі визнання псевдовиборів на Донбасі
"Ми стурбовані тим, що Росія збирається визнати вибори в Луганській та Донецькій областях і відправити туди спостерігачів", - сказав голова представництва ЄС в РФ Вігаудас Ушацкас журналістам у середу. За його словами, такі дії можуть спричинити подальші негативні наслідки.
10:30
Франція оштрафує лоукостер Ryanair на понад 8 млн євро
Французький суд не задовольнив апеляцію ірландської компанії Ryanair на рішення суду, згідно з яким перевізник має заплатити 8,3 млн євро в рахунок відшкодування збитків, а також штраф у розмірі 200 тис. євро за порушення французького законодавства про працю.
10:21
У новому уряді буде віце-прем'єр з євроінтеграції - проект коаліційної угоди
"Координація впровадження Угоди про асоціацію в Кабінеті міністрів України покладається на першого віце-прем’єра – міністра з євроінтеграції, якому надаються повноваження щодо координації діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в межах питань впровадження Угоди про асоціацію", - йдеться в тексті коаліційної угоди.
10:00
Главі МВС Австрії погрожують за ліберальну політику щодо біженців
Очільниці міністерства внутрішніх справ Австрії Йоханні Мікл-Лейтнер надійшло два листа з погрозами вбивства, якщо вона не припинить пускати в країну біженців.
09:35
100 тис. угорців вийшли на протест проти податку на інтернет
Близько 100 тис. угорців зібралися у вівторок ввечері в центрі Будапешта на акцію протесту проти введення податку на користування інтернетом, а також проти політики уряду Віктора Орбана, яка обмежує демократичні свободи і погіршує стосунки з Євросоюзом.
09:08
Найгірше для російських компаній ще попереду - експерт
Відтік капіталу відображає поганий діловий клімат, а також показує, що рубль, швидше за все, продовжить дешевшати відносно долара, що, в свою чергу, вдарить по компаніям-імпортерам.
08:46
"Роснефть" пропонує відповісти Заходу на санкції - ЗМІ
Документ було направлено на ім'я президента РФ Володимира Путіна, потім він потрапив на стіл його помічника Андрія Білоусова, а зараз аналізується в профільних міністерствах.
08:45
У Латвії коаліція домовилася про склад нового уряду
"Ми домовилися про розподіл посад", - сказала прем'єр-міністр та представниця "Єдності" Лаймдота Страуюма, але конкретних імен кандидатів у міністри поки не назвала.
08:40
Ісландія - на першому місці у рейтингу гендерної рівності
Окрім Ісландії, до першої десятки рейтингу увійшли такі європейські країни, як Фінляндія (2-ге місце), Норвегія (3-тє місце), Швеція (4-те місце), Данія (5-те місце), Ірландія (8-ме місце) та Бельгія (10-те місце).
08:30
В Європі зріс попит на танки через українську кризу
В концерні KMW повідомили про збільшення попиту на бойові танки передусім з боку східноєвропейських та скандинавських країн.