"Європа починається з твого міста" – конкурс, що став справжнім успіхом

Середа, 16 грудня 2015, 14:10 — Європейська правда

Що пишуть про євроінтеграцію регіональні ЗМІ? І чи достатньо компетентні в цій темі місцеві журналісти?

Цими питаннями задалася ЄвроПравда, вирішивши провести конкурс для журналістів регіональних ЗМІ "Європа починається з твого міста".

Конкурс проводився за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні".

На конкурс прийшло 133 статті від 60 журналістів: про європейський досвід самоврядування, перспективи українського експорту до ЄС, культурні зв’язки тощо.

Відібрати переможців було дуже непростим завданням, адже журі було приємно вражено високою якістю більшості текстів.

До речі, до складу журі, окрім редакторів ЄвроПравди Юрія Панченка та Сергія Сидоренко, увійшли представники Делегації ЄС в Україні, представництва Ради Європи, посольства Великої Британії, Міністерства закордонних справ та Мінекономрозвитку, а також ГО "Інтерньюз-Україна".

Авторів найкращих 13 робот було запрошено на дводенний тренінг у Києві. Окрім представників ЄвроПравди, тренінги для журналістів проводили дипломати, чиновники та провідні фахівці у сфері євроінтеграції. 

Керівник проекту "Український медіа-центр реформ" Тарас Качка та Юрій Панченко 

І от нарешті нагородження!

Зважаючи на велику кількість якісних робот, ми ввели три додаткові премії та збільшили суму основних призів.

Премію за кращу статтю про події в ЄС отримала Ярослава Тимощук з Луцьку за статтю про президентські вибори у Польщі "Національна гідність поляка починається зі слів: "Перепрошую, пані"".

Премію найбільших симпатій журі отримала рівненська журналістка Інна Омелянчук за статтю про досвід діяльності громадських організацій у Польщі "Ключі від інвестицій". Переважна більшість членів журі відзначити цю публікцію бонусними балами.  

А премію "Вибір Європейської правди" отримала Ірина Коваль із Черкас за статтю про нестандартний експортний потенціал України "Черкаськими горіхами смакує королева Нідерландів". Нам справді вона дуже сподобалася, і не лише нам - ця стаття додатково отримала другу премію. Троє названих учасників одержали заохочувальний приз у 1200 грн

Згідно з умовами конкурсу, третьою премією (а також призом у розмірі 3 тис. грн) нагороджувалося одразу троє учасників.

Переможцями стали запорізький журналіст Максим Щербина із статтею про енергозбереження "Как "согреть" кошелек" та Олена Андрющенко з Дніпропетровська зі статтею про польський досвід реформування та відносини України з Польщею "Поляк украинца видит издалека".

Ще один переможець конкурсу – журналістка Оксана Наумчук – стала справжнім здивуванням для журі. Її стаття "Права ЛГБТ в Житомирі – міф чи реальна перспектива?" також посіла третє місце, попри те, що Оксана... не має досвіду роботи журналістом! Вона ще не завершила навчання на журналістському факультеті Луцького університету.

Друге місце (разом із премією в 4,5 тис. грн), окрім вже згадуваної статі про експорт горіхів, зайняв краматорський журналіст Андрій Романенко зі статею "Украинские товары мирового уровня".

І нарешті – абсолютний переможець! Ним стала Інна Омелянчук зі статтею про досвід самоврядування в Польщі "Самоврядування на експорт". Нагадаємо, вона – за іншу статтю – отримала також спеціальний приз!

Премія переможцю конкурсу склала 6 тис. грн. 

 Сергій Сидоренко, представник Ради Європи Галина Смірнова та переможець конкурсу Інна Омелянчук 

Більша частина робіт переможців будуть оприлюднені ЄвроПравдою в першій декаді січня.

Але при цьому не виключено, що співпраця з регіональними журналістами триватиме. Адже євроінтеграція відбувається не лише у Києві!

Відповідно – слідкуйте за нашими публікаціями! 

 

ГО "Європейська правда"

Новини про європейську інтеграцію України, події в ЄС та міжнародну безпеку

 

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.