Україна презентує мирний план президента на засіданні Ради ЄС - Порошенко

Четвер, 19 червня 2014, 15:51

Україна презентує мирний план президента з урегулювання ситуації на сході країни на засіданні Ради ЄС на рівні глав МЗС у Люксембурзі 23 червня, повідомив глава держави Петро Порошенко, повідомляє Інтерфакс.

"23 червня я думаю, що вас будуть чекати в Люксембурзі на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, де ми будемо представляти мирний план України", - сказав Порошенко під час представлення нового міністра закордонних справ Павла Клімкіна в четвер.

Нагадаємо, що в понеділок, 23 червня, в Люксембурзі засідатиме Рада ЄС з питань закордонних справ, на якому буде розглянута можливість переходу до третьої фази санкцій проти Російської Федерації.

Однак, як уже повідомлялося раніше, в ЄС немає єдиної позиції щодо цього рішення, а тому таке рішення прийнято, швидше за все, не буде, повідомило дипломатичне джерело кореспонденту УНІАН.

"Швидше за все, ЄС не піде на те, щоб прийняти рішення щодо третього етапу санкцій щодо Росії. Тим більше, що й на недавньому засіданні на рівні послів цьому питанню не було присвячено багато часу. А це означає, що він не готовий для повноцінного розгляду ", - зазначив дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.