Іспанія представить пакет стимулюючих заходів на 6,3 млрд.євро

Понеділок, 2 червня 2014, 10:34

Влада іспанії планує представити в п’ятницю пакет стимулюючих реформ в економіці об’єм яких складатиме 6,3 млрд євро, заявив 2 червня в Барселоні на зустрічі з підприємцями прем’єр-міністр країни Маряно Рахой.

Головна ідея плану – це зменшення податку на прибуток з 30 до 25%. Однак, зниження податків буде відбуватись поетапно, щоб не зашкодити бюджетним зобовязанням "Не всі одночасно будуть платити менше податків, все буде відбуватись поетапно, щоб не збільшити дефіцит бюджету, проте 2015 рік буде ключовим цієї реформи", - наголосив Маряно Рахой, передає El Pais.

Одночасно Глава Уряду сказав, що нові стимулюючі заходи будуть направлені на підвищення конкуренції в економіці і створення нових робочих місць. Прем’єр підсумував, що такий план дій вже через пів року позитивно вплине на економіку країни, передає слова Глави Уряду іспанське агентство EFE.

На даний момент рівень безробіття в Іспанії складає 26%, більше половини молоді у віці 24 роки не мають роботи.

Економіка Іспанії займає 4 місце в Європі. Як зазначають аналітики, в першому кварталі цього року ВНП вперше збільшився на 0,4%, а в річному вимірі досяг 0,6% і став одним з найкращих результатів після затяжної рецесії в 2008 році.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: